Eerste keer naar school

Alvorens de grote stap te moeten zetten mogen peuters op voorhand een half dagje proberen. Dit omdat ze dan eens extra aandacht krijgen voor zich alleen. Vaak stappen ze niet alleen in. Ik (juf Kyria) kom graag ook eens op huisbezoek om het kind in zijn veilige thuissituatie te leren kennen.

Geef een knuffel of tutje mee indien nodig. Ook een foto van het gezin is leuk om in de klas te zetten ! Neem kort maar kordaat afscheid. Blijf liever niet in de klas tot je kind gaat huilen... Wees gerust: het huilen is vaak vlugger voorbij dan ouders denken. Maar verdwijn niet in het niets, zeg echt aan je kind dat je weggaat en altijd terug komt!

We hebben liever dat je kind elke dag een 1/2 dag komt dan een versnipperd weekverloop. Je kind went vlugger aan het ritme van de klas en heeft een vast schema nodig. Ik stimuleer natuurlijk graag om hele dagen te komen.

Elk kind maakt deel uit van de groep dus groeien we ook samen op. Zeker als uw kind in het 1ste kleuter zit als voorbereiding op het 2de kleuter.

Zindelijkheidstraining

Ook hier proberen we de kinderen zo vlug mogelijk zelfstandig te krijgen.

Voorzie in gemakkelijke kledij zodat uw kind alles zo vlug mogelijk alleen wil doen. Is uw kind nog niet zindelijk, voorzie in genoeg pampers, vochtige doekjes en reservekledij. Geef indien nodig hun eigen vertrouwde plaspotje mee. Ik geef ze graag de tijd die ze nodig hebben.

Ik raad u ook aan dat dezelfde aanpak thuis doorloopt om uw kind veiligheid te geven.

Contact

Freinetschool De Baai
Baaistraat 10
8500 Kortrijk

+32 (0)56 21 37 93
freinetschool@debaai.be