Eerste keer naar school

Alvorens de grote stap te moeten zetten mogen peuters op voorhand een half dagje proberen. Dit omdat ze dan eens extra aandacht krijgen voor zich alleen, maar vaak stappen ze niet alleen in. 

Enkele tips:

  • Geef een knuffel of tutje mee indien nodig.
  • Ook een foto van het gezin is leuk om in de klas te zetten !
  • Neem kort maar kordaat afscheid.
  • Blijf liever niet in de klas tot je kind gaat huilen... Wees gerust: het huilen is vaak vlugger voorbij dan ouders denken. Maar verdwijn niet in het niets, zeg echt aan je kind dat je weggaat en altijd terug komt!

We hebben liever dat je kind elke dag een halve dag komt dan een versnipperd weekverloop. Je kind went vlugger aan het ritme van de klas en heeft een vast schema nodig. We stimuleren natuurlijk graag om hele dagen te komen.

Elk kind maakt deel uit van de groep dus groeien we ook samen op. Zeker als uw kind in het 1ste kleuter zit als voorbereiding op het 2de kleuter.

Vlekkeloos naar school

Ook hier proberen we de kinderen zo vlug mogelijk zelfstandig te krijgen.

Voorzie gemakkelijke kledij zodat uw kind alles zo vlug mogelijk alleen wil doen. Is uw kind nog niet zindelijk, voorzie genoeg Pampers, vochtige doekjes en reservekledij. Geef indien nodig hun eigen vertrouwde plaspotje mee. We geven ze graag de tijd die ze nodig hebben.

We raden u ook aan om die aanpak thuis te laten doorlopen, dit geeft uw kind veiligheid.